Starta eget företag – vilken försäkring behövs?

Att ha sitt eget företag kan vara både spännande och ibland utmanande. Det finns mycket att tänka på och när det kommer till vilka försäkringar du behöver så är det företagets verksamhet som avgör. Men lugn, vi hjälper dig att få rätt försäkringsskydd.

Grunden i en företagsförsäkring är ett skydd mot egendomsskador. Det är sådana skador som kan uppstå efter en brand, ett läckage eller ett inbrott. Försäkringen kan också hjälpa till med så kallad avbrottsersättning om din verksamhet inte kan bedrivas fullt ut efter till exempel ett inbrott eller en brand.

Ansvarsförsäkring – en trygghet om något går fel

Som nystartad företagare kanske du inte tycker att du har så mycket saker att försäkra men försäkringen innehåller mer än bara egendomsskydd. En annan viktig del är ansvarsförsäkringen. Med hjälp av den kan du känna dig trygg om du till exempel skulle råka skada något hos en kund. Om du är konsult och ger rådgivning eller tar beslut som leder till att något blir fel och det uppstår en ekonomisk skada hos din kund är det bra att ha en försäkring för ren förmögenhetsskada. Har du ett bygg-, anläggnings- eller installationsföretag är det viktigt att ha en försäkring som uppfyller de krav som finns i branschens standardavtal.

Försäkring anpassad för ditt företag

Vi har försäkringar för många olika verksamheter och de tillägg som behövs för att ditt nystartade företag ska få rätt skydd. Tycker du det är svårt att veta vad just du behöver? Inga problem. Vi har lång erfarenhet och hjälper dig att få rätt försäkring när du startar eget. Du får dessutom din egen kontaktperson som du alltid kan vända dig till, det ger dig extra trygghet.

Har du en omsättning under tio miljoner kronor och färre än tio anställda kan du testa att räkna ut vad en företagsförsäkring kostar direkt här på webben.

Fler tips till dig som vill starta eget företag hittar du hos Verksamt.se Länk till annan webbplats., som samlar information till företagare från fler olika myndigheter.