Förbättrade villkor för dig med travhäst, galopphäst och avelshäst

Har du en trav-, galopp- eller avelshäst? Då vill du såklart ha det bästa försäkringsskyddet om något skulle hända din häst. Här berättar Anita Moliis Larsson, produktansvarig Djur på Dina Försäkringar, om Dina Försäkringars hästförsäkring som blivit ännu bättre.

Från och med 1 juni 2023 kan du försäkra din trav-, galopp- eller avelshäst med Hel Veterinärvårdsförsäkring och Hel Livförsäkring. Det innebär bland annat att du får behålla samma veterinärvårdsbelopp hela hästens liv.

-Vi har försäkrat dessa hästar även tidigare men nu har vi förbättrat försäkringen och anpassat den specifikt för dessa målgrupper. Genom att välja användningsområde trav, galopp eller avel när du köper hästförsäkringen så anpassas den efter vad den gäller för och vilka undantag som finns, säger Anita.

Varför är det viktigt att ha en specifik hästförsäkring för trav-, galopp- eller avelshäst?

-Precis som vilken annan häst som helst kan de råka ut för en olycka eller sjukdom. Dessutom betingar de här hästarna ofta högre värden. En livförsäkring ger därmed en viss ekonomisk trygghet och bättre möjlighet att vårda hästen på bästa sätt så att den kan fortsätta sin karriär.

Kan du ge exempel vad som gäller i försäkringen?

-För att göra det så enkelt som möjligt har vi även fortsättningsvis valt att ha ett enda villkor för hästförsäkringen – allt för att du så enkelt som möjligt ska få ett omfattande försäkringsskydd till ett rimligt pris.

-Du kan till exempel få ersättning om din häst har kolik, sårskador, hovböld, tandfraktur, rotspetsabscess, för veterinärens resor, djurambulans, läkemedel med mera.

-Du kan behålla samma veterinärvårdsbelopp hela hästens liv, samt lägga till en tandvårdsförsäkring och väljer själv grundsjälvrisk och högsta ersättningsbelopp.

-Har du ett avelssto får du också till rimligt pris ett mycket bra skydd för stoet och det ingår veterinärvård även för fölet de 30 första dagarna!

Vart kan jag vända mig för rådgivning?

-Du är alltid välkommen att kontakta våra kunniga rådgivare på något av våra lokala kontor, antingen via chat, mail eller telefon. Eller hålla utkik efter oss på tävlingar och mässor där vi gärna svarar på frågor om det bästa vi vet – hästar och försäkringar!

En hästförsäkring med stort innehåll

Dina Försäkringar erbjuder en komplett försäkring där det finns möjlighet att lägga till en tandvårdsförsäkring för extra bra skydd för hästen. I hästförsäkringen ingår till exempel ersättning vid tandfraktur, rotspetsabscess, rehab, läkemedel, MR/CT, sjukbeslag, för veterinärens resor och mycket annat. Grundsjälvrisk och högsta ersättningsbelopp väljer du själv och självriskperioden har från 1 juni 2023 förlängts till sex månader.

Mer att läsa