Bärgning – om du behöver hjälp på vägen 

Om din bil, lätta lastbil, MC eller husbil har skadats eller råkat ut för ett driftsstopp kan du få assistans av en bärgare. Bilbärgningen hjälper dig att få fordonet till närmaste lämpliga verkstad. Behöver du hjälp med bärgning? Ring oss på 0771‑77 10 00 eller beställ bärgning online Länk till annan webbplats..

Att bli stående vid vägkanten när bilen slutar fungera på resan är besvärligt. Men om du har ditt fordon försäkrat med minst en halvförsäkring hos oss så ingår bärgning. Då kan du få hjälp att bärga fordonet om det skadats eller råkat ut för driftstopp som till exempel motorstopp eller punktering. Har du en husvagn eller ett släp kopplat till bilen vid olyckstillfället så får du hjälp att bärga det också.

Hur mycket är självrisken?

Du betalar en självrisk på 1 200 kronor varje gång du behöver hjälp med bärgning. Om du köper en assistansförsäkring och lägger till din bilförsäkring så slipper du betala den självrisken. Det gäller maximalt två gånger per år. Med vår assistansförsäkring kan du dessutom få bärgning vid stopp på grund av brist på drivmedel eller el och hjälp med hyrbil i tre dagar om den trasiga bilen inte kan repareras under dagen.

Anmäla skada

Här kan du anmäla om du behövt hjälp med bärgning och vill ha ersättning för dina kostnader.

Mer att läsa