Äntligen dags för husvagnssemester!

Att semestra med husvagn är ett billigt och smidigt sätt att upptäcka nya spännande platser på. Tyvärr sker det en hel del inbrott i semesterfordon. Vi har samlat några tips hur du skyddar dig mot stölder.

”Man ska ha husvagn…” Ja, du har säkert hört Galenskaparnas gamla dänga. Och visst är det härligt att kunna njuta av friheten som det innebär med ett rullande hem. Det enda smolket i bägaren, förutom möjligtvis grannens grillos, är risken för stölder. Här kommer några tips.

  • Parkera med omsorg. Att kunna uppleva nya platser är tjusningen med husvagnssemester. Men en ensam husvagn på en parkering lite avsides kan fånga tjuvens uppmärksamhet. Välj helst en campingplats där du har sällskap av andra semesterfordon.
  • Plocka undan värdesaker. Att kolla på tv-serier är en mysig sysselsättning för regniga dagar. Men datorer och surfplattor som ligger framme kan locka tjuven att bryta sig in. Skaffa ett värdeskåp som du monterar fast i vagnen och lås in värdesakerna när de inte används.
  • Lås ordentligt. Husvagnsdörrar är ofta relativt lätta att bryta upp. Skaffa gärna extra lås på dörrar, fönster och luckor där det går. Och glöm inte att låsa! Även om du bara ska vara borta en kortare stund för att köpa glass kan tillfället göra tjuven.

Vi önskar dig en härlig husvagnssemester och kör försiktigt i semestertrafiken!

Det här gäller i försäkringen

Din husvagn omfattas av dragbilens trafikförsäkring. Men du behöver en särskild husvagnsförsäkring för att få ersättning om den till exempel utsätts för inbrott när du är på resande fot.