Avbeställningsskydd – bra att tänka på

Att inte komma iväg på resan du bokat är aldrig roligt, men det är sånt som händer. Om du inte kan genomföra resan på grund av exempelvis akut sjukdom kan du få ersättning från försäkringen om du har tecknat ett extra reseskydd. Här får du veta vad som ingår i avbeställningsskyddet i din reseförsäkring hos oss.

Vad är avbeställningsskydd?

Många resebolag erbjuder ett avbeställningsskydd som du kan lägga till i samband med att du köper en flygresa. Avbeställningsskyddet är en försäkring som kan ge ersättning för resan om något händer som gör att du inte kommer iväg som planerat. Det kan handla om att du eller någon närstående skadar sig eller drabbas av en allvarlig sjukdom inför resan. Har du en hemförsäkring där avbeställningsskydd ingår behöver du ofta inte teckna ett separat skydd.

Avbeställningsskydd ingår i reseförsäkringen om du har utökat reseskydd

I vår hemförsäkring ingår en reseförsäkring för hela familjen i 45 dagar. Den kan ge ersättning om du blir sjuk eller skadar dig eller om packningen skulle bli stulen under resan. Om du har lagt till extra reseskydd i din reseförsäkring ingår även ett avbeställningsskydd. Avbeställningsskyddet är ofta fullt tillräckligt för att du ska få ersättning för reskostnaderna om du inte kommer iväg på flygresan på grund av att:

  • Du eller någon i familjen blir akut sjuk eller skadar sig.
  • Ditt hem råkar ut för brand eller inbrott.
  • Ditt husdjur som är försäkrat hos oss blir allvarligt sjuk.

Det här ersätter avbeställningsskyddet

Avbeställningsskyddet gäller för alla resor året om och för alla i familjen, vilket ofta är ett billigare alternativ än att köpa skyddet separat via resebolaget. Om du behöver avbeställa resan kan du få ersättning med upp till 50 000 kronor per person. För att vi ska kunna betala ut ersättning måste du skicka in:

  • Boknings- och avbokningsbekräftelse
  • Läkarintyg

Om du inte kommer iväg på resan på grund av inbrott i din bostad behöver du skicka in en polisanmälan i samband med anmälan. Du kan anmäla skadan direkt online.

Mer att läsa