Så skyddar du dina värdesaker i företagsbilen

Elverktyg och maskiner som du har i firmabilen kan vara mycket stöldbegärliga. Här får du veta vad som ingår i vår företagsbilförsäkring om olyckan är framme och tips på hur du skyddar dina verktyg.

Om du driver en hantverksfirma har du säkert en företagsbil där du har värdefulla elverktyg och maskiner. Du kanske också har byggt om och anpassat bilen för att enkelt kunna utföra installationer och reparationer? Förvarar du verktyg och maskiner i bilen är det viktigt att du har en försäkring som skyddar både dina saker och fordonet.

försäkring till din företagsbil

Med vår företagsbilförsäkring kan du skräddarsy ditt försäkringsskydd så att det passar dig och din verksamhet. Vi erbjuder en rad tillägg att komplettera försäkringen till din företagsbil med:

 • Verktyg och varor i bil
  Ersätter stulna eller skadade verktyg och arbetsredskap som du förvarar i bilen och som du använder vid utförande av till exempel reparation eller installation.
 • Företagsanpassat fordon
  Välj detta tillägg om du till exempel har ett anpassat hyllsystem för verktyg eller liknande i bilen. Du kan själv välja försäkringsbelopp.
 • Avbrott och Utökat avbrott
  Med tilläggsförsäkringen Avbrott får du ersättning för de arbetsdagar bilen inte kunnat användas på grund av brand-, stöld-, vagn- eller maskinskada, i högst 45 dagar. Väljer du Utökat avbrott ökas ersättningen med 50 procent och du kan få den i högst 65 dagar.

Tips på hur du skyddar dina saker i firmabilen

 • Skaffa särskilda lås och montera ett larm på firmabilen.
 • Lämna inga värdefulla verktyg eller maskiner kvar i skåpbilen, utan förvara dem inlåsta på natten.
 • Parkera din företagsbil där du har uppsyn över den på dagen och i ett låst garage över natten.
 • Märk dina verktyg med MärkDNA och gör en lista över verktygen där du skriver ner serienummer.
 • Fotografera dina elverktyg och maskiner, helst så att tillverkningsnummer eller serienummer syns. Bilderna är bra att kunna visa upp vid en eventuell skada.