Dina Försäkringar 💚 Svenskt skidskytte

Skidskyttelandslaget har skördat stora framgångar med rekord på rekord de senaste säsongerna och utvecklingen fortsätter. Dina Försäkringar är stolt sponsor till Skidskytteförbundet med fokus på att utveckla morgondagens stjärnor. Vi är nationell partner till Junior-VM i Östersund 2025 och titelpartner till juniorlandslaget – Team Dina Försäkringar.

För att kunna stötta unga aktiva att ta nya kliv i sin utveckling satsar Skidskytteförbundet på ett juniorlandslag. Fokus är på de yngre juniorerna och deras möjligheter att slåss om framskjutna placeringar vid Junior-VM på hemmaplan i Östersund 2025. Nu stärks den satsningen ytterligare inom ramen för samarbetet med Dina Försäkringar.

- Vi vet att åren mellan 16 och 19 är värdefulla och utmanande inom många idrotter, säger Rikard Grip, generalsekreterare på Skidskytteförbundet. Att nu kunna stärka våra insatser kopplat till de åldrarna tillsammans med Dina Försäkringar känns väldigt bra. Att vi delar samma värderingar och att långsiktighet är ett ledord för oss båda stärker samarbetet och kommer vara en viktig del i satsningen på framtidens skidskyttar.

Genom det utvecklade samarbetet med Dina Försäkringar ges landslagsorganisationen möjlighet att ta ytterligare steg i satsningen på juniorerna och fortsätta att bygga en stödapparat runt laget för att skapa så bra förutsättningar som möjligt.

- De svenska skidskyttarna tar stor plats i svenska folkets hjärtan och ger många människor mycket glädje, säger Gunilla Svensson, vd på Dina Försäkring AB. Engagemanget, det jordnära anslaget och det faktum att det är ett jämställt landslag där män och kvinnor tävlar med samma förutsättningar är något vi verkligen står bakom. För oss är långsiktighet viktigt och därför känns det fantastiskt att vi tillsammans med Skidskytteförbundet kan ta ett grepp om framtiden och stötta både nutida och kommande stjärnor.

Partnerskapet mellan Svenskt skidskytte och Dina Försäkringar kommer också att stärka föreningarnas arbete med att skapa ännu säkrare idrottsmiljöer där specifika projekt kommer genomföras.