Mäklardiskens nyhetsbrev nr 1 2024

Välkomna till information och nyheter från Mäklardisken på Dina Försäkringar!
Vår ambition är att kvartalssvis presentera nyheter och relevant information om bland annat produktnyheter, villkorsuppdateringar, personal - och organisationsförändringar och övrig allmännyttig information.

Vi växer - 3,3 procents marknadsandel

Svensk Försäkring har rapporterat in siffrorna för försäkringsbolagens andel av den totala skadeförsäkringsmarknaden. För Q4 2023 visar rapporten att Dina Försäkringar nu passerat 3,3 procent vilket var ett lyft från tidigare 3,06 procent för Q3 2023.

Våra öppettider i påsk

Skärtorsdag 28 mars – telefonöppet 8.00 – 15:00

Långfredag 29 mars – Stängt

Annandagpåsk 1 april - Stängt

Nyhet - Cyber Bas

Från och med årsskiftet erbjuder Dina Försäkringar Cyber Bas för de allra flesta verksamheter. Försäkringen erbjuds till kunder med en omsättning upp till 50 miljoner kronor. Nedan ser ni en jämförelse över våra båda cyberprodukter.

Nyhet - hyrbilsförsäkring

Du vet väl att vi nu även har möjlighet att försäkra hyrbilar? Villkoret för Företagsbil har utökats och gäller nu även för personbilar & lätta lastbilar för uthyrning. Kontakta oss om du vill veta mer!

Nyhet - öppning för produktansvar i USA och Kanada

Ytterligare en nyhet är att vi även öppnar upp för viss offerering avseende produktansvar i USA och Kanada. Ring oss om ni har frågor så berättar vi mer.
Omsättningen i USA och Kanada får dock inte överstiga 20 procent av kundens totala omsättning.

Tipsa din kunder - Glöm inte byta däck

Du glömmer väl inte att det är förbjudet att använda dubbdäck efter den 15 april om det inte förväntas bli vinterväglag! Tänk även på att kontrollera mönsterdjupet på dina sommardäck. Säkerhetsrekommendationen är minst 3 mm för sommardäck. När mönsterdjupet är mindre än 3 mm ökar risken betydligt för längre bromssträcka och vattenplaning vid vått väglag. Sommardäcken är olagliga när mönsterdjupet är under 1,6 mm.

NYA VILLKORSVERSIONER FRÅN 1 MAJ 2024

Både Företagsförsäkring DF20 och Fastighetsförsäkring DF10 kommer i nya versioner från 1 maj, DF20:6 och DF10:7.

I Egendomsmomentet har undantagslistan setts över och ett par nya undantag har tillkommit avseende avmonterad fordonsdel och annan normal fordonsutrustning. Därtill har ett antal säkerhetsföreskrifter förtydligats och justeras. I Ansvarsmomentet har ett nytt undantag för PFAS tillkommit. Detta som en anpassning till vår egen återförsäkring.

Även entreprenöransvarsvillkoret DF405 kommer i en ny version, DF405:2. Här har flera justeringar och förtydliganden skett, bl. a har försäkringsbeloppet för ren förmögenhetsskada höjts från 1 000 000 till 2 000 000 kronor. För miljöskada gäller nu också en högsta ersättning för person- och sakskada om 200 prisbasbelopp. Både omfattningsbestämmelser och säkerhetsföreskrifter har också omarbetats och förtydligats.

Missa inte!

Är du i närheten av Växjö den 3 april så vill vi påminna om vår föreläsning om solceller och batterilagring. Vill du vara med kontakta Nina Vikenslätt tel: 072 – 092 95 46 eller nina.vikenslatt@dina.se.