Förebygg skada på din häst

För många är möjligheten att ha hästar anledningen till att man flyttar ut på landet. Men med egen hästhållning följer också mer arbete och större krav på ett bra försäkringsskydd.

Om hästen till exempel får ett djupt sår och behöver behandlas av en veterinär kan du med vår hästförsäkring få ersättning för kostnaderna. I veterinärvårdsförsäkringen ingår medicin och förbandsmateriel, djurambulans och sjukbeslag för de flesta hovsjukdomar. Har du ett dräktigt sto, kan du dessutom teckna en särskild foster- och fölförsäkring.

Det finns många anledningar att se över dina försäkringar för hästarna och hästgården. Det kan också vara bra att kontrollera att andra som hjälper dig med eller lånar din häst är rätt försäkrade. Driver du en ridskola behöver du däremot teckna ett kompletterande skydd som täcker deltagare i de aktiviteter som du erbjuder, till exempel ridläger eller turridning.

Några tips till dig med häst:

  • Se dig om i stallet och hagen. Finns det sådant som hästen kan skada sig på? Ta bort det innan något händer.
  • Om stalltaket skulle skadas av en storm – se till att du har en försäkring som täcker skadorna.
  • Har du en medryttare eller någon annan som rider din häst måste de ha egen olycksfallsförsäkring om du inte har köpt vår hästgårdsförsäkring med besöksolycksfall.