Hemförsäkring för ditt boende

Som bostadsägare har du både hus, hem och tomt att tänka på. För att göra det enkelt för dig så ingår därför både skydd för huset, tomten och alla dina saker i vår försäkring. Vi kallar det för Villahemförsäkring.

Villahemförsäkringen ersätter skador orsakade av bland annat brand, läckage, storm, hagel och inbrott. Den finns också där om du skulle bli sjuk på resan eller om någon i familjen skulle råka ut för ett överfall. Och om du hamnar i en tvist hjälper vi dig med advokat­kostnaderna.

20 % rabatt!

Som kund hos Landshypotek Bank får du alltid 20 procent rabatt första året* om du köper din villahemförsäkring hos oss. Du kan själv räkna ut ditt pris genom att fylla i dina uppgifter nedan. Har du fler byggnader på gården, som till exempel ett gammalt djurstall eller en lada? Kontakta oss så hjälper vi dig försäkra dem också!

*) Efter första året trappas rabatten successivt av.

Läs mer om våra försäkringar för:

Vi kan förstås hjälpa dig med försäkringar för fordon, djur, båt, företaget och mycket annat.

Läs mer om våra andra försäkringar

RÄKNA UT PRISET PÅ DIN VILLA­HEMFÖRSÄKRING

Mer om vår villahemförsäkring

Som husägare finns det många risker som är viktiga att skydda sig mot. Tänk om till exempel en takpanna skulle trilla ner från ditt hustak, skada någon och du krävs på skadestånd, eller om du måste flytta från huset på grund av en stor vattenskada. Vi hjälper dig med skadeståndet, kostnaderna för både reparationen och en tillfällig bostad efter vattenskadan och dessutom har du och din familj ett skydd på semesterresan eller om ni skulle drabbas av ett överfall.

SKYDD VID ÖVERFALL ELLER OM DU RÅKAR SKADA NÅGON

En villahemförsäkring fungerar som ett skydd för din familj. Vi tar inte bara hand om skador på eller i din villa, utan alla som bor där omfattas av försäkringen. Skulle någon i familjen bli överfallen på väg hem från jobbet eller av en inbrottstjuv i ert hem ersätter vi er för skadorna. Skulle ni råka skada en annan person hjälper vi er med eventuellt skadestånd som ni tvingas betala.

VI BETALAR ADVOKAT- OCH RÄTTEGÅNGSKOSTNADER

När du har köpt hus kan det uppstå en tvist med tidigare ägare. Har ni svårt att enas kan vi hjälpa till med advokat- och rättegångskostnader.

HJÄLP VID HUSSVAMP

Hussvampen är husets värsta fiende. Den livnär sig på trä och påverkar träets bärande styrka. Med vår försäkring får du ett skydd som ersätter både sanering och reparation.

ALLVARLIG SJUKDOM PÅ SEMESTERN

Med vår försäkring får både du och din familj ett skydd vid sjukdom eller olycksfall på resan. Försäkringen ersätter läkarbesök, behandling, operation och sjuktransport.

ID-SKYDD OM NÅGON STJÄL DIN IDENTITET

Om någon obehörig får tag i dina personliga uppgifter kan de använda dem för att till exempel söka och utnyttja krediter, ta emot bidrag, teckna mobilabonnemang, beställa varor eller till och med komma över lagfarten till din fastighet. Med vårt ID-skydd hjälper vi dig att begränsa konsekvenserna av en ID-stöld. Drabbas du av en ID-stöld och har din boendeförsäkring hos oss hör du av dig på 0770-456 091 eller dina@id-skydd.se.

HJÄLP VID TRAKASSERIER PÅ NÄTET

Skulle du eller någon i ditt hushåll bli utsatt för kränkande innehåll på internet kan du få professionell assistans genom Näthjälpen. Det kan röra sig om mobbning i sociala medier, bilder som publicerats utan ditt samtycke eller falska profiler som skapats i ditt namn. Tjänsten ingår i din försäkring och behöver du hjälp, hör av dig på 0770-456 091 eller dina@nathjalpen.nu.

UTHYRNINGSFÖRSÄKRING FÖR DIG SOM HYR UT DIN BOSTAD

Du som hyr ut din bostad behöver komplettera med en uthyrningsförsäkring. Med den får du även ett skydd för stöld och skadegörelse som begås av din hyresgäst.

RÄTTSKYDD – DIN HJÄLP OM DU HAMNAR I TVIST

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskydd. Det kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

RÄKNA UT PRIS PÅ VillaFÖRSÄKRING