Transportförsäkring - försäkra varor och gods

Med vår transportförsäkring har du en trygghet när varor ska transporteras. Varuförsäkring ger ett heltäckande försäkringsskydd om något skulle hända dina varor under transporten. Transportöransvarsförsäkring ger dig, som mot betalning transporterar annans gods, skydd mot eventuella skadeståndskrav. Vi hjälper dig att se till att ditt företag får en försäkringslösning som passar er verksamhet och era behov.

  • Erfarna specialister på transportförsäkring
  • Trygghet för dig som transporterar varor och gods

Mer om vår transportförsäkring

Mycket kan hända under en transport och det är viktigt att du som både varuägare och transportör har ett bra försäkringsskydd om olyckan är framme. Vi erbjuder varuförsäkring och ansvarsförsäkring som gäller oavsett om transporten sker med tåg, båt, flyg eller bil.

Varuförsäkring

Varuförsäkringen ger ekonomisk trygghet under transporten. Med den får du ersättning om gods blir skadat eller stulet under transport, lastning och lossning. Gäller både inrikes och vid export och import. 

Transportöransvarsförsäkring och speditöransvarsförsäkring

Som transportör eller speditör har ditt företag enligt gällande lagar, internationella konventioner och branschbestämmelser ett stort ansvar för gods som ni hanterar eller fraktar för annans räkning. Om godset skadas eller försvinner under ett uppdrag hjälper vi bland annat till att utreda vem som bär ansvaret, för din talan vid en rättsprocess och betalar eventuella skadestånd.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

Komplettera er försäkring