Det är enklare än du tror att utnyttja någon annans identitet på nätet.

Se filmen här
wifi

Vi lever allt mer av våra liv...

...

...uppkopplade, och den nya tekniken tillsammans med allt vi delar om oss själva online har gjort det enkelt att utge sig för att vara någon annan. Faktum är att hackade konton, stulna bilder, falska profiler och ID-kapningar är ett växande problem. Men det finns saker du kan göra för att minska risken att bli drabbad. Här har vi samlat tips och info om hur du skyddar dig.

410 000
410 000 kr är den genomsnittliga summan offret luras på vid bedrägerier på sociala medier och dejtingappar.
(Källa: Polisens Nationella Bedrägericentrum)
20%
Mer än var femte svensk känner någon som blivit utsatt för att någon stulit deras bilder och skapat en falsk profil på exempelvis Tinder, Facebook eller Instagram.
(Källa: YouGov)
1 av 10
9% har fått sin bild använd i någon annans profil på sociala medier.
(Källa: YouGov)

Se hur vi kapade
Danny Saucedo med deepfake

"DU SKA KUNNA KÄNNA
DIG TRYGG ÖVERALLT
-ÄVEN PÅ NÄTET"

Försäkringar handlar om trygghet i vardagen. En vardag som idag har flyttat ut på nätet. Därför ingår Näthjälpen nu i alla våra hemförsäkringar. Om du eller någon i din familj skulle bli utsatt för kränkande innehåll kan du få personlig hjälp av erfarna experter, dygnet runt. Det kan handla om mobbning i sociala medier, bilder och videos som publicerats utan ditt samtycke eller falska profiler som skapats i ditt namn. Vi kan förstås inte göra saker ogjorda men du kan få stöd och hjälp att begränsa den skada som skett.

Dina Försäkringar, All rights reserved ©