Traktorförsäkring för dig som kund hos Landshypotek Bank

Vi gör hela tiden vårt bästa för att förstå lantbrukares vardag, följa lantbruksnäringen och fånga upp de utmaningar som finns. Vi vill att du ska kunna bedriva din verksamhet i lugn och ro och inte behöva tänka på vad som händer om oturen är framme. Det gör vi åt dig.

Så tveka inte att kontakta oss och våra duktiga försäkringsrådgivare för att få hjälp med en försäkring som passar dig och din verksamhet!

Läs mer om våra försäkringar för:

Kort om vår försäkring för traktor

Trafikförsäkringen är grunden i vår försäkring för traktor och motorredskap. Den är obligatorisk enligt lag i Sverige. Du och den som du kolliderar med har ett fullt skydd för personskador vid trafikolycka. Utöver grundskyddet kan du komplettera med ett utökat skydd. Vill du exempelvis kunna få ersättning för skador på ditt eget fordon väljer du en helförsäkring.

Skydd för dig som ägare och andra runtomkring
Vår traktorförsäkring ger skydd vid skador på både dig som kör eller äger traktorn, och den som skadas vid olyckan.

Ersättning vid rättegångs- och advokatkostnader
En tvist med verkstaden bli större än du trott. Vår traktorförsäkring ersätter dig vid en tvist och vissa typer av brottmål. Då kan vi ersätta dig för advokat- och rättegångskostnader.

Har du blivit av med pallgafflarna?
Redskap och diesel lockar till sig tjuvar. Skulle du råka ut för att pallgafflarna eller skopan blir stulen ersätter vi dig. Är det redskap som är så viktiga att du inte kan utföra planerat arbete kan du dessutom få avbrottsersättning under tiden som redskapet återanskaffas. Tänk på att avmonterade redskap ska förvaras inlåsta eller låsas fast.

Är du under 18 år och ska köpa en traktor?
Om du är under 18 år och ännu inte har hunnit skaffa traktorkort/körkort till din traktor så måste din vårdnadshavare stå som ägare av fordonet. Det innebär att din vårdnadshavare ansvarar för att fordonet är trafikförsäkrat.

Så fort du fyller 18 eller skaffar traktorkort/körkort så tas vårdnadshavaren automatiskt bort ur vägtrafikregistret. Från den dagen står du som ägare till fordonet och måste då teckna en ny trafikförsäkring i ditt eget namn.

Läs mer på transportstyrelsens hemsidalänk till annan webbplats.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

Jag vill bli kontaktad om försäkring
Jag vill bli kontaktad om försäkring för
Jag vill bli kontaktad om försäkring för