Hästgårdsförsäkring för dig som kund hos Landshypotek Bank!

Vi gör hela tiden vårt bästa för att förstå din vardag, följa hästnäringen och fånga upp de utmaningar som finns. Vi vill att du ska kunna bedriva din verksamhet i lugn och ro och inte behöva tänka på vad som händer om oturen är framme. Det gör vi åt dig.

Så tveka inte att kontakta oss och våra duktiga försäkringsrådgivare för att få hjälp med en försäkring som passar dig och din hästverksamhet!

Läs mer om våra försäkringar för:

Kort om vår hundförsäkring

Vår hundförsäkring består av en livförsäkringsdel och en veterinärförsäkringsdel. Veterinärvårdsdelen ersätter skador, sjukdom, ett kejsarsnitt för de flesta raser och behandling och rehabilitering i samband med skada eller sjukdom. Du betalar en självrisk på 2 000 kronor och en rörlig del på 20 procent av resterande ersättningsbar kostnad. Självriskperioden är fyra månader och maxersättningen 30 000 kronor eller 60 000 kronor – det väljer du själv. Du väljer också själv om du vill ha både liv-och veterinärvårdsförsäkring i din hundförsäkring eller om du bara behöver en av dem. Kastrerade tikar får rabatt på priset.

Om hunden skadar sig på promenaden
Tänk dig att den långa hundpromenaden slutar med ett öppet sår. Du tar med hunden till en veterinär och får hjälp med behandling. Vi hjälper vi dig med kostnaderna för besöket.

Tandvårdsförsäkring för hunden
Tandsjukdomar har blivit allt vanligare. Vi erbjuder en tilläggsförsäkring som hjälper dig med kostnaderna för tandvård om din hund behöver hjälp efter ett olycksfall eller sjukdom.

Livförsäkring – ersättning vid dödsfall
Livförsäkringen ger ekonomisk ersättning om din hund dör till följd av en olycka eller om den blir allvarligt sjuk och måste avlivas. För att försäkringen ska gälla behöver en veterinär fatta beslutet om avlivning. Livförsäkringsbeloppet sjunker inte med hundens ålder och försäkringen gäller även om din hund kommer bort och inte blir återfunnen inom tre månader. Livförsäkringen upphör att gälla vid elva års ålder för de flesta hundraser. För en del hundraser slutar livförsäkringen att gälla vid åtta års ålder.

Ingen självrisk vid rovdjursskador
Är du och din hund ute i skog och mark ofta kan det hända att ni får närkontakt med till exempel varg eller vildsvin. Bär hunden då skyddsväst och skadas behöver du inte betala någon självrisk.

Medfödda dolda fel
Har din hund varit försäkrad före fyra månaders ålder och därefter oavbrutet försäkrad ersätter försäkringen även medfödda och dolda fel. Det här gäller både defekter och sjukdomar som börjat utvecklats innan du fått hem valpen, men som inte visat symptom.

Avelshundförsäkring för dig som föder upp hundar
Är du hunduppfödare med kennel registrerad hos Svenska Kennelklubben ger vi dig 30 % rabatt på dina hundförsäkringar hos oss. Som en särskild trygghet har vi också en avelshundförsäkring. Den ger ersättning för ett extra kejsarsnitt utöver det som ingår i veterinärvårdsförsäkringen, och dessutom ingår en försäkring mot dolda fel på sålda valpar, liv- och veterinärvård för valpar från 30 dagar samt ersättning vid förlorad avelsförmåga. För att kunna teckna avelshundförsäkring behöver din hund vara liv- och/eller veterinärvårdsförsäkrad hos oss.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

Jag vill bli kontaktad om försäkring
Jag vill bli kontaktad om försäkring för
Jag vill bli kontaktad om försäkring för