Hästförsäkring för dig som kund Hos
Landshypotek Bank

Vi har flera hästintresserade och kunniga medarbetare som hela tiden gör sitt bästa för att förstå din vardag, följa hästnäringen och fånga upp de utmaningar som finns. Vi vill att du ska kunna ha en trygg och kul vardag med din häst och inte behöva tänka på vad som händer om oturen är framme. Det gör vi åt dig.

Så tveka inte att kontakta oss och våra duktiga hästsäljare för att få hjälp med en försäkring som passar dig och din häst!

Läs mer om våra försäkringar för:

Kort om vår försäkring för hästar

Hästförsäkringen är uppbyggd på ett enkelt sätt. En veterinärvårdsförsäkring och en livförsäkring, där du väljer mellan hel eller begränsad försäkring. En begränsad försäkring ger ett begränsat skydd till en lägre premie. Är ditt sto dräktigt kan du dessutom lägga till en foster- och fölförsäkring.

Livförsäkring – om din häst behöver avlivas eller får nedsatt användbarhet
Råkar din häst ut för en olycka eller sjukdom kan den få nedsatt användbarhet eller till och med behöva avlivas. Då träder livförsäkringen in och ersätter dig ekonomiskt. Du väljer mellan hel eller begränsad försäkring.

Ersätter kostnader för veterinärvård
Att få sin häst behandlad av veterinär är ibland ett måste. Då är det bra att ha en försäkring som ersätter kostnaderna. Du väljer mellan hel eller begränsad försäkring. Självrisken är 2000 kronor och har en rörlig del på 20 %. För hältor och ryggsjukdomar är den rörliga delen 30 %. Dock är den rörliga delen 20 % för fång, osteochondros, bencysta, hovsjukdomar samt akuta frakturer, fissurer och senskador. Maxersättningen väljer du själv – 60 000 kronor eller 120 000 kronor per år. Självriskperioden är fyra månader. All behandling inom den tiden oavsett antal diagnoser omfattas av samma självrisk.

Tandvårdsförsäkring för hästen
Tandsjukdomar har blivit allt vanligare. Som första försäkringsbolag erbjuder vi nu en tilläggsförsäkring som hjälper dig med kostnaderna för tandvård om din häst behöver hjälp efter ett olycksfall eller sjukdom.

Skydda fölet både före och efter fölning
Det är förstås spännande tider när ditt sto väntar föl. Vill du vara på den säkra sidan tecknar du en foster- och fölförsäkring. Den ger ekonomisk ersättning om det händer fölet något, både före fölning och 30 dagar efter.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

Jag vill bli kontaktad om försäkring
Jag vill bli kontaktad om försäkring för
Jag vill bli kontaktad om försäkring för