Lantbruksförsäkring - för både gård och djur

Beroende på hur ditt lantbruk ser ut har du olika behov av försäkringsskydd. Bedriver du specialiserad växtodling eller kanske är mjölkproduktion din huvudsakliga inriktning? Ekonomibyggnader representerar ofta höga värden, hur klarar sig din ekonomi och verksamhet om de brinner ned? Med vår lantbruksförsäkring får du ett bra skydd som ger dig egendoms-, avbrotts-, ansvars- och rättskyddsförsäkring. Du väljer själv den skyddsnivå som passar just din verksamhet.

Mer om vår lantbruksförsäkring

Vår lantbruksförsäkring hjälper dig att komma på fötter igen genom att ersätta många av de skador som kan inträffa. Det kan vara skador till följd av väder och vind, skador på din gröda och på djuren eller om du drabbas av en brand. Skulle dina byggnader drabbas av hårda vindar eller blixtnedslag gör vår grundförsäkring att du får ersättning om till exemepel stalltaket skadas.

Om du råkar ut för tjuvar

Om du får påhälsning av tjuvar och blir bestulen eller om maskiner och andra inventarier skadas av tjuvens framfart får du ersättning genom vår grundförsäkring. Och vi har naturligtvis inte glömt bort djuren – så det gäller även om något av dina djur stjäls eller tjuvslaktas.

RättSskydd – din hjälp om du hamnar i tvist

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskydd. Den kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

Tillägget som skyddar din växtodling

För dig med specialiserad växtodling kan grödorna vara gårdens viktigaste inkomstkälla. Vår försäkring för grödor kompletterar din lantbruksförsäkring och ersätter dig om dina grödor skulle skadas av hagel. Du väljer själv vilka grödor som ska omfattas av försäkringen och du kan komplettera grödaförsäkringen med ett omsåddsskydd.

Tillägg för nötkreatur

Vår försäkring för nötkreatur består av fyra delar: djur-, epidemi-, mjölkavbrottsförsäkring och djurförsäkring för individuella djur. Den ger ett viktigt skydd för dig med en gård som jobbar med mjölk- och köttproduktion.

Anpassat skydd för just din verksamhet

Lantbruket förändras och vi anpassar din försäkring så att den passar dina olika delar av verksamheten. Vi försäkrar smått som stort och det är viktigt för oss att du kan känna trygghet oavsett vilken typ av verksamhet du har.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

SÖKER DU EN BANK SOM KAN SKOG OCH LANTBRUK?

Landshypotek Bank

Landshypotek Bank är en kundägd bank som är specialister på just skog och lantbruk. Gå till Lands­hypoteks webbplats för att läsa mer Länk till annan webbplats.

FRÅGOR OCH SVAR OM VÅRA FÖRSÄKRINGAR FÖR LANTBRUKET

Frågor och svar

Ersätts skogen som skadats av stormen? Måste jag ha en åskledare monterad på mitt hus?
Vanliga frågor om lantbruksförsäkring

Förebygg skador på lantbruket

Vi har samlat information om hur du förebygger skador på gården, djuren, dina fordon och mycket annat som är bra att veta för dig som lantbrukare.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.