Du använder Internet Explorer som webbläsare och därför fungerar inte allt på dina.se som det ska.
Vi rekommenderar därför att du använder en annan webbläsare. Här hittar du några förslag

Räkna ut priset
Anmäl skada

RÄKNA UT PRISET PÅ DIN BIL­FÖRSÄKRING

 • Ersättning om någon skada sker invändigt i bilen
 • Ersättning vid feltankning
 • Räddning dygnet runt
 • Ersättning om någon skada sker invändigt i bilen
 • Ersättning vid feltankning
 • Räddning dygnet runt

Bilförsäkring som passar dina behov

Hos oss kan du skräddarsy din bilförsäkring och på så sätt se till att du får exakt det försäkringsskydd du och din bil behöver. Välj mellan helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring. Vi har också en rad olika tilläggsförsäkringar för att du ska kunna försäkra det som är viktigt för dig. Hos oss gäller samma självrisk oavsett din ålder.

Är din bil en el- eller laddhybrid?

Då kan du få rabatt på installation av laddningsstation!
Läs mer om försäkring för elbil

 • Ersättning om någon skada sker invändigt i bilen
 • Räddning dygnet runt
 • Självrisken är endast 2 000 kr vid skadegörelse

Se pris för din försäkring

Så HÄR SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS

Vi har under många år haft våra försäkringar hos Dina o är mycket nöjda, alltid ett fint bemötande o god hjälp har vi fått dom gångerna vi behövt dem. -Evy

”Trevligt bemötande då jag ringt er, känns som jag varit viktig som kund då ni tagit er tid för mina frågor och funderingar” - Kerstin

Jämför innehåll i bilförsäkringarna

Här kan du se de viktigaste skillnaderna mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Du väljer själv den bilförsäkring som passar dina behov bäst. Är du osäker, hör av dig så hjälper vi till!


Tabell som visar innehållet i hel-, halv- och trafikförsäkring


Hel

Halv

Trafik

Person och egendoms­skada (trafik)

Självrisk 1 000 kr

ja

ja

ja

Brandskada

Självrisk 2 000 kr

ja

Ja


Glasskada

Självrisk byte 1 495 kr, reparation 200 kr

ja

ja


Bärgning/räddning

Självrisk 1 200 kr

ja

ja


Maskinskada

Självrisk från 2 000 kr*

ja

ja


Rättsskydd

Självrisk 20 % av kostnaden

ja

ja


Stöld

Självrisk 2 000 kr

ja

ja


Feltankning

Självrisk 2 000 kr***
Förlust av nyckel

Självrisk 2 000 kr***
Kupéskada

Självrisk 2 000 kr***
Kaross och lack (vagnskada)

Självrisk från 3 000 kr**

ja*Självriskens storlek bestäms av miltal och fordonsålder. Se villkor för fullständig information och begränsningar.

**Självrisken kan variera beroende på till exempel bilens ålder, vald självrisk. Se närmare information för just ditt fordon i offerten eller försäkringsbrevet.

***Gäller personbil yngre än 8 år och/eller som körts högst 12 000 mil. Se villkor för fullständig information och begränsningar.

Extra självrisker tillkommer vid speciella skadehändelser/omständigheter. Se villkor.

Mer om vår försäkring för personbil

Vår bilförsäkring ersätter skador på både dig och din bil, och dessutom får du som har halvförsäkring ett utökat skydd* som hjälper dig vid förlust av bilnyckel, feltankning eller om någon plötslig eller oförutsedd skada sker invändigt i bilen. Bilförsäkringen betalar även ersättning vid räddning dygnet runt, maskinskada* och väljer du vår helförsäkring begränsas självrisken vid skadegörelse till endast 2 000 kronor

*) Gäller för personbil och husbil som är högst åtta år gammal och/ eller körts högst 12 000 mil.

Ett visst skydd måste du ha

Äger du en bil behöver du ha en trafikförsäkring, så säger lagen. Men du kan välja vilket försäkringsbolag du köper din bilförsäkring hos. Den här grundläggande försäkringen betalar ersättning vid personskador på förare, passagerare och utomstående. Den ersätter också skador som orsakas på annans egendom. Däremot betalar inte denna bilförsäkring ersättning för skador på det egna fordonet eller egendom i fordonet.

Utökat skydd? Det här kan du välja mellan

Med både en hel- och halvförsäkring får du ett utökat skydd och dessutom ersättning om din bil drabbas av brand, glasskada, stöld eller maskinskada. Du får också ersättning för bärgning och för kostnader vid vissa brottmål och tvister.

Det som skiljer bilförsäkringarna åt är ersättning för skador på kaross och lack – så kallad vagnskada. En helförsäkring täcker skador på karossen eller lacken till följd av exempelvis kollision, dikeskörning, nedblåsta träd eller annan skadegörelse på bilen. En annan fördel är att om du skulle krocka med en annan bil och har en helförsäkring så behöver du inte själv kontakta den andra bilens försäkringsbolag. Det sköter vi åt dig!

Har du en nyare bil som fortfarande har en gällande vagnskadegaranti? Då kan det räcka med en halvförsäkring.

Om det är en avställningsförsäkring du söker, kontakta oss!

Skräddarsy ditt försäkringsskydd

Vi erbjuder dessutom en rad tilläggsförsäkringar att komplettera din bilförsäkring med. Kontakta oss om du vill veta mer eller lägga till någon av dem till din bilförsäkring.

 • Djurkollisionsförsäkring
  Den här tilläggsförsäkringen ersätter självrisken för vagnskada eller max 6 000 kronor om du skulle råka ut för en viltolycka.
 • Hyrbilsförsäkring
  Att reparera en krockad bil kan ta tid. Vi kan ersätta dig med 75 procent av dygnskostnaden för en hyrbil under den tid din bil står på verkstad. Väljer du att inte ta ut en hyrbil ersätter vi dig med 150 kronor per dag.
 • Assistans
  Ersätter självrisken för räddningsmomentet i halvförsäkringen vid räddningsskada, även brist på drivmedel. Ger rätt till hyrbil (75 procent av dygnskostnaden) i högst tre dagar om inte skadan kan åtgärdas på plats.

Ingen ungdomssjälvrisk hos oss

Vi har ingen ungdomssjälvrisk om du som tecknar bilförsäkringen är under 24 år. Hos oss finns bara en ungdomssjälvrisk om föraren är under 24 år vid olyckan och inte själv är den som tecknat bilförsäkringen.

Är du under 18 år och ska köpa en bil?

Om du är under 18 år och tänker köpa bil så måste din vårdnadshavare stå som ägare av fordonet. Det innebär att din vårdnadshavare ansvarar för att fordonet är trafikförsäkrat.

Så fort du fyller 18 så tas vårdnadshavaren automatiskt bort ur vägtrafikregistret. Från den dagen står du som ägare till fordonet och måste då teckna en ny bilförsäkring i ditt eget namn.
Läs mer på transportstyrelsens hemsida. Länk till annan webbplats.

Rättskydd – din hjälp om du hamnar i tvist

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskyddsförsäkring. Den kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

VAD KOSTAR BILFÖRSÄKRINGEN?

Frågor och svar om din bilförsäkring

Hur försäkrar jag en importerad bil?

Ta kontakt med oss och berätta att du vill försäkra en importerad bil som du ska registrera. Försäkringen ska gälla senast från och med den dag du ska kontrollbesikta din bil för tillfällig registrering. Tänk på att den utländska försäkringen och registreringen endast gäller en vecka efter importdagen.

Betalar bilförsäkringen om jag behöver hjälp med bärgning?

Ja, om du har vår halvförsäkring eller helförsäkring kan du få ersättning för bärgning.

Jag ska köpa en bil. Kan jag köra på den tidigare ägarens försäkring?

Nej, du måste omedelbart själv ordna en egen bilförsäkring.

Behöver jag en speciell bilförsäkring om jag är under 25 år?

Nej, vi erbjuder samma bilförsäkring till alla våra kunder oavsett ålder.

Vad är det för skillnad mellan trafik- och halvförsäkring?

En trafikförsäkring är obligatorisk enligt lag för de flesta fordon som är registrerade hos Transportsytrelsen och som inte är avställda. Trafikförsäkringen betalar ersättning vid personskador på förare, passagerare och utomstående. Den betalar även ersättning för skador som orsakas på annans egendom.

En halvförsäkring innehåller trafikförsäkring samt stöld-, brand-, glas- räddning- och rättsskyddsförsäkring. För bilar som är yngre än 8 år och som inte körts längre än 12 000 mil gäller den även för maskinskada.

Min bil har blivit stulen, hur gäller försäkringen?

Om du har minst halvförsäkring kan du få ersättning vid stöld om bilen inte kommit tillrätta inom en månad. Tänk på att alltid låsa ditt fordon och att förvara nycklarna så att ingen obehörig kommer åt dem. Du måste anmäla stölden till polisen och oss så fort som möjligt.

Jag har ställt av mitt fordon, vad händer med försäkringen?

Om din bil är halv- eller helförsäkrad hos oss ändras din försäkring till en avställningsförsäkring från dagen du ställer av bilen. Om du inte önskar avställningsförsäkring när du ställer av din bil ber vi dig kontakta oss. En avställningsförsäkring gäller med vissa begränsningar, läs gärna villkoren för mer information.

Måste jag försäkra en avställd bil?

Nej, det finns inget krav på att du måste försäkra en avställd bil. Men det kan vara klokt att ha en avställningsförsäkring (även kallad garageförsäkring) som kan gälla vid brand, stöld, glas, rättsskydd och vagnskada (inte kollision).

Vad ersätter trafikförsäkringen?

Trafikförsäkringen betalar ersättning vid personskador och skador som orsakas på annans egendom. Den ersätter alltså inte skador på din egen bil.

Jag har sålt min bil, hur säger jag upp bilförsäkringen?

Du behöver inte göra något alls. När ditt ägarbyte är registrerat hos Transportstyrelsen får vi som försäkringsbolag ett meddelande om det. Vi avslutar bilförsäkringen från dagen bilen bytte ägare.

Är bilen försäkrad?

För att se uppgifter om ditt fordon kan du logga in på Transportstyrelsens e-tjänst för dig som fordonsägare. Du loggar enkelt in med hjälp av e-legitimation, t.ex. mobilt bank-id, eller med hjälp av registreringsbeviset och behörighetskod. Där ser du vilket försäkringsbolag som bilen är försäkrad i och från vilket datum försäkringen gäller. Kontrollera alltid ditt senaste försäkringsbrev för att se vilken försäkring du har på bilen.

Vad är en märkesförsäkring?

Märkesförsäkringar är bilförsäkringar som är framtagna för särskilda bilmärken, till exempel Seat och KIA. De försäkringarna kan ha bättre villkor för just din bil men det finns också en risk att du betalar för mer än vad du behöver. Hos oss skräddarsyr du din försäkring så den passar just dig och din plånbok.

Vad påverkar priset på bilförsäkringen ?

Det är många olika faktorer som påverkar priset på din försäkring. Det är bland annat bilens egenskaper såsom bilmärke och modell, tillverkningsår och tekniska data. Men också bostadsort, ålder och hur länge du haft körkort har betydelse. Du kan själv påverka priset på din försäkring utifrån hur långt du kör med din bil, vilken försäkringsomfattning du väljer och i förekommande fall vilken självrisknivå du väljer.

Läs mer om hur priset på bilförsäkring sätts

Vi använder oss av cookies för att ge den bästa upplevelsen av vår webbplats.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies
Läs mer om våra cookies här