Bilförsäkring

Spara ditt pris

Du kan spara det prisförslag du räknar fram här och få det mejlat till dig. Hör du sedan av dig inom 30 dagar kan du starta försäkringen till det priset. Bra va?

Räkna på pris

Tips!

Spara ditt pris och starta försäkringen inom 30 dagar.

Hos oss kan du skräddarsy din bilförsäkring och på så sätt se till att du får exakt det försäkringsskydd du och din bil behöver. Välj mellan helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring. Vi har också en rad olika tilläggsförsäkringar för att du ska kunna försäkra bilen på det sätt som passar dig. Hos oss gäller samma självrisk oavsett din ålder. Skaffa försäkring till bilen snabbt och enkelt direkt här på vår webbplats.

Har du en elbil eller laddhybrid?

Då kan du få rabatt på installation av laddningsstation!
Läs mer om försäkring för elbil

 • Ersättning om någon skada sker invändigt i bilen
 • Räddning dygnet runt
 • Självrisken är endast 2 000 kr vid skadegörelse

Se pris för din försäkring

Så HÄR SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS

Vi har under många år haft våra försäkringar hos Dina o är mycket nöjda, alltid ett fint bemötande o god hjälp har vi fått dom gångerna vi behövt dem. - Evy

”Trevligt bemötande då jag ringt er, känns som jag varit viktig som kund då ni tagit er tid för mina frågor och funderingar”
- Kerstin

Så jobbar vi med kundomdömen

När vi har avslutat reglering av en fordonsskada skickar vi kunden en länk till en online-enkät med några frågor om hur de upplevt vårt arbete. Enkäten skickas automatiskt till de kunder som har en e-postadress registrerad hos oss. Vi kan därutöver inte säkerställa att den som skrivit svaret verkligen är kund hos oss. Citaten här ovan är utvalda delar från några av de enkätsvar vi fått.

Jämför innehåll i bilförsäkringarna

Här kan du se de viktigaste skillnaderna mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Du ser också självrisk för bilförsäkringens olika delar. Du väljer själv den bilförsäkring som passar dina behov bäst. Är du osäker, hör av dig så hjälper vi till!

Tabell som beskriver vad som ingår i Hel, Halv, Trafik
HelHalvTrafik
Ger ersättning vid personskador på förare, passagerare och utomstående. Trafikförsäkringen ersätter även skador på annans egendom. Ersättning för skador på din egen bil ingår inte. Enligt lag måste du som bilägare ha trafikförsäkring om bilen inte är avställd och det är den lägsta omfattning du kan välja på din försäkring. Självrisk 1 000 kronor.
Försäkringen ger ersättning vid skador som uppstår genom brand, blixtnedslag, explosion eller skada på elektriska kablar genom kortslutning och direkt uppkomna följdskador. Självrisk 2 000 kronor.
Du får ersättning för kostnader vid utbyte eller reparation av bilens vindruta, bakruta och sidorutor vid glasskador, som till exempel stenskott. Skador på panoramatak, glastak och taklucka ersätts inte. Självrisk vid lagning av stenskott är 200 kr och 1 495 kr vid byte av ruta.
Du får ersättning för kostnader som uppstår i samband med assistans vid trafikolycka eller annat driftsstopp. Du kan få hjälp med bärgning till närmaste verkstad och dessutom ersätts kostnader för transport av förare och passagerare tillbaka till hemorten. Komplettera med vår tilläggsförsäkring Assistans så slipper du självrisken och får dessutom hjälp vid drivmedelsbrist eller om elfordon laddas ur vid färd. Självrisk 1 200 kronor.
Försäkringen ersätter skador på motor, kraftöverföring och elektronik som inte är orsakade av normalt slitage. Maskinskadeförsäkringen gäller upp till att fordonet är högst 8 år och inte gått mer än 12 000 mil. Självrisk från 2 000 kronor. Se villkor för fullständig information och begränsningar.
Försäkringen kan ge dig ersättning för ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist. Högsta ersättningsbelopp är 300 000 kronor. Självrisk 20 procent av kostnaden.
Ger ersättning vid stöld, rån och tillgrepp samt försök till sådana brott. Du får ersättning om bilen inte kommit tillrätta inom en månad. Anmäl stölden till polisen och till oss så fort som möjligt. Självrisk 2 000 kronor.
Du får ersättning för kostnader för rengöring av bränsletank, bränsleledning och bränslefilter vid feltankning som orsakats av dig, förare eller passagare. Högsta ersättning är 6 000 kr. Vi ersätter även bärgning till närmaste verkstad. Om motorn skadas till följd av feltankningen kan skadan ersättas genom maskinskadeförsäkringen. Skyddet vid feltankning gäller upp till att fordonet är högst 8 år och inte gått mer än 12 000 mil. Självrisk 2 000 kronor.
Ersätter nyckelförlust eller skada på nycklar samt eventuell omkodning och/eller låsbyte. Högsta ersättning är 10 000 kr. Skyddet vid nyckelförlust gäller upp till att fordonet är högst 8 år och inte gått mer än 12 000 mil. Självrisk 2 000 kronor.
Ersätter skada som plötsligt och oförutsett uppstår på inredning och innertak i kupé och som orsakas av dig, förare eller passagerare. Högsta ersättning är 50 000 kr. Skyddet vid kupéskada gäller upp till att fordonet är högst 8 år och inte gått mer än 12 000 mil. Självrisk 2 000 kronor.
Har du helförsäkring får du ersättning för skador på kaross och lack som uppstått vid till exempel kollision, dikeskörning eller skadegörelse. Försäkringen gäller även vid skador som du själv råkar orsaka på din bil eller om du råkar ut för en viltolycka. Självrisken kan variera beroende på till exempel bilens ålder och vald självrisk. Se närmare information för just ditt fordon i offerten eller försäkringsbrevet.

Mer om vår bilförsäkring

Vår bilförsäkring ersätter skador på både dig och din bil, och dessutom får du som har halvförsäkring ett utökat skydd* som hjälper dig vid förlust av bilnyckel, feltankning eller om någon plötslig eller oförutsedd skada sker invändigt i bilen. Bilförsäkringen betalar även ersättning vid räddning dygnet runt, maskinskada* och väljer du vår helförsäkring begränsas självrisken vid skadegörelse till endast 2 000 kronor

*) Gäller för personbil och husbil som är högst åtta år gammal och inte gått mer än 12 000 mil.

Ett visst skydd måste du ha

Äger du en bil behöver du ha en trafikförsäkring, så säger lagen. Men du kan välja vilket försäkringsbolag du köper din bilförsäkring hos. Den här grundläggande försäkringen betalar ersättning vid personskador på förare, passagerare och utomstående. Den ersätter också skador som orsakas på annans egendom. Däremot betalar inte denna bilförsäkring ersättning för skador på det egna fordonet eller egendom i fordonet.

Det här är skillnaden mellan hel- och halvförsäkring

Med både hel- och halvförsäkring får du ersättning om din bil drabbas av brand, glasskada, stöld eller maskinskada. Du får också ersättning för bärgning och för kostnader vid vissa brottmål och tvister. Dessutom får du som har en bil som är högst åtta år gammal och/eller har körts högst 12 000 mil ett utökat skydd som ger ersättning om du förlorar bilnyckeln, tankar fel bränsle eller om någon plötslig eller oförutsedd skada sker invändigt i bilen.

Det som skiljer bilförsäkringarna åt är ersättning för skador på kaross och lack – så kallad vagnskada. En helförsäkring täcker skador på karossen eller lacken till följd av exempelvis kollision, dikeskörning, nedblåsta träd eller annan skadegörelse på bilen. En annan fördel är att om du skulle krocka med en annan bil och har en helförsäkring så behöver du inte själv kontakta den andra bilens försäkringsbolag. Det sköter vi åt dig!

Har du en nyare bil som fortfarande har en gällande vagnskadegaranti? Då kan det räcka med en halvförsäkring.

Skräddarsy ditt försäkringsskydd

Vi erbjuder dessutom en rad tilläggsförsäkringar att komplettera din bilförsäkring med. Kontakta oss om du vill veta mer eller lägga till någon av dem till din bilförsäkring.

 • Djurkollisionsförsäkring
  Den här tilläggsförsäkringen ersätter självrisken för vagnskada eller max 6 000 kronor om du skulle råka ut för en viltolycka.
 • Hyrbilsförsäkring
  Att reparera en krockad bil kan ta tid. Vi kan ersätta dig med 75 procent av dygnskostnaden för en hyrbil under den tid din bil står på verkstad. Väljer du att inte ta ut en hyrbil ersätter vi dig med 150 kronor per dag.
 • Assistans
  Ersätter självrisken för räddningsmomentet i halvförsäkringen vid räddningsskada, även brist på drivmedel. Ger rätt till hyrbil (75 procent av dygnskostnaden) i högst tre dagar om inte skadan kan åtgärdas på plats.

Vad kostar bilförsäkring?

Du kan enkelt se vad det kostar att försäkra din bil, direkt här på webben. Fyll i dina uppgifter i den gröna rutan högst upp på den här sidan så får du pris på mindre än 30 sekunder.

Bilförsäkring under 24 år - Ingen ungdomssjälvrisk hos oss

Vi har ingen ungdomssjälvrisk om du som tecknar bilförsäkringen är under 24 år. Hos oss finns bara en ungdomssjälvrisk om föraren är under 24 år vid olyckan och inte själv är den som tecknat bilförsäkringen.

Är du under 18 år och ska köpa en bil?

Om du är under 18 år och tänker köpa bil så måste din vårdnadshavare stå som ägare av fordonet. Det innebär att din vårdnadshavare ansvarar för att fordonet är trafikförsäkrat.

Så fort du fyller 18 så tas vårdnadshavaren automatiskt bort ur vägtrafikregistret. Från den dagen står du som ägare till fordonet och måste då teckna en ny bilförsäkring i ditt eget namn.
Läs mer på transportstyrelsens hemsida Länk till annan webbplats..

RättSskydd – din hjälp om du hamnar i tvist

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskydd. Den kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

Förebygg skador på din bil

Vi har samlat goda råd och enkla tips på hur du bäst tar hand om din pärla och mycket annat som är bra att veta för dig som är bilägare eller planerar att skaffa bil.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

VAD KOSTAR BILFÖRSÄKRINGEN?

Frågor och svar om din bilförsäkring

Behöver jag en speciell bilförsäkring om jag är under 25 år?

Nej, vi erbjuder samma försäkring till alla våra kunder oavsett ålder. Vår ungdomssjälvrisk tillämpas bara om det är någon annan än försäkringstagaren som är under 24 år som kör bilen vid olyckstillfället. Många andra försäkringsbolag tar både ut en högre premie och en extra hög självrisk av personer under 25.

Behöver jag teckna assistansförsäkring?

Om du har vår halvförsäkring eller helförsäkring täcker din försäkring bärgning och räddning. Vill du slippa självrisken och ha möjlighet till hyrbil så kan du komplettera med vår assistansförsäkring. Vi försöker hålla ett lågt pris på vår assistansförsäkring så jämför oss gärna med andra.

Dyr eller billig bilförsäkring - vad är det för skillnad?

Det finns många saker som avgör priset på en bilförsäkring. Det är därför viktigt att kontrollera vad försäkringen verkligen gäller för. Exempelvis, hur länge räcker maskinskadeförsäkringen? Vad är självrisken vid skadegörelse eller djurkollision? En billig försäkring kan i värsta fall bli en dyr försäkring den dagen någonting inträffar om inte försäkringen täcker skadan.

Får jag låna ut min bil?

Försäkringen gäller när du lånar ut din bil tillfälligt utan ersättning. Du som är försäkringstagare ska alltid vara bilens huvudsaklige brukare för att försäkringen ska gälla. Om din make, maka, registrerade partner eller sambo är huvudsaklig brukare, och ni är folkbokförda och bosatta på samma adress, gäller försäkringen på samma sätt som om du vore huvudsaklig brukare. Försäkringen gäller därför inte om du lånar ut bilen under en längre tid.

Gäller bilförsäkringen vid övningskörning?

För att försäkringen ska gälla fullt ut måste både den som övningskör och den som är handledare uppfylla reglerna för övningskörning. Läs mer om det hos Transportstyrelsen Länk till annan webbplats.. Bilförsäkringen gäller då på samma sätt som när någon som har giltigt körkort kör bilen. Ur försäkringssynpunkt har handledaren det fulla ansvaret under övningskörningen och räknas som förare.

Gäller försäkringen om jag hyr ut min bil?

Det är endast trafikförsäkringen som gäller om du hyr ut din bil. Övriga delar i din försäkring gäller inte vid uthyrning.

Hur fungerar det med bilförsäkring till en importerad bil?

Ta kontakt med oss och berätta att du vill försäkra en importerad bil som du ska registrera. Försäkringen ska gälla senast från och med den dag du ska kontrollbesikta din bil för tillfällig registrering. Tänk på att den utländska försäkringen och registreringen endast gäller en vecka efter importdagen. Du kan läsa mer om reglerna för tillfällig registrering hos Transportstyrelsen.

Jag har fått en spricka i bakrutan. Vad ersätter försäkringen?

Om du har minst halvförsäkring så ingår glasruteförsäkring. Då får du ersättning för att byta bakrutan och du betalar den självrisk som står i försäkringsbrevet. Väljer du istället att reparera rutan är självrisken bara 200 kronor.

Jag har fått ett stenskott i vindrutan på min bil. Vad gäller?

Du kan reparera rutan och då är självrisken 200 kronor. Om det inte är möjligt att reparera rutan måste den bytas, då blir självrisken högre. En förutsättning är att bilen är hel- eller halvförsäkrad. Läs mer om stenskott

Jag har ställt av mitt fordon – vad händer med försäkringen?

Om du har en halv- eller helförsäkring hos oss ändras din försäkring till en avställningsförsäkring från dagen du ställer av bilen. Om du inte önskar avställningsförsäkring när du ställer av din bil ber vi dig kontakta oss. En avställningsförsäkring gäller med vissa begränsningar, läs gärna villkoren för mer information.

Jag har sålt min bil, hur säger jag upp bilförsäkringen ?

Du behöver inte göra något alls. När ditt ägarbyte är registrerat hos Transportstyrelsen får vi som försäkringsbolag ett meddelande om det. Vi avslutar bilförsäkringen från dagen bilen bytte ägare.

Jag ska köpa en bil. Kan jag köra på den tidigare ägarens försäkring?

Nej, du måste omedelbart själv ordna en egen bilförsäkring.

Min bil har blivit stulen, hur gäller försäkringen?

Om du har minst halvförsäkring kan du få ersättning vid stöld om bilen inte kommit tillrätta inom en månad. Tänk på att alltid låsa ditt fordon och att förvara nycklarna så att ingen obehörig kommer åt dem. Du måste anmäla stölden till polisen och oss så fort som möjligt.

Min bil har ett mycket högt värde. Är den fullt försäkrad?

Vilken omfattning din försäkring har kan du se i ditt försäkringsbrev. Försäkringen har en generell begränsning som innebär att högsta ersättning är 1 500 000 kronor vid skada på fordonet. För bilar som är äldre än 50 år är högsta ersättningen begränsad till 150 000 kronor vid skada på fordonet.

Måste jag försäkra en avställd bil?

Nej, det finns inget krav på att du måste försäkra en avställd bil. Men det kan vara klokt att ha en avställningsförsäkring (även kallad garageförsäkring) som kan gälla vid brand, stöld, glas- och vagnskada (inte kollision) och behov av rättsskydd.

Täcker bilförsäkringen bärgning?

Om du har vår halvförsäkring eller helförsäkring gäller din försäkring för bärgning. Komplettera gärna med vår tilläggsförsäkring Assistans, då gäller försäkringen utan självrisk vid bärgning.

Vad ersätter trafikförsäkringen?

Trafikförsäkringen betalar ersättning vid personskador och skador som orsakas på annans egendom. Den ersätter alltså inte skador på din egen bil.

Vad gäller en hel- och halvförsäkring för?

Vad din bilförsäkring gäller för beror på vilken typ av försäkring du har valt. Väljer du en helförsäkring får du utöver halvförsäkringens skydd även en vagnskadeförsäkring. Det innebär att försäkringen ersätter skador på din bil vid en olycka som du själv orsakat eller om du råkar ut för en viltolycka. Är din bil äldre och därför har ett begränsat värde kan du istället välja en halvförsäkring. Tänk då på att du inte får ut någon ersättning om du själv eller ett vilt orsakar en skada på din bil.

Är din bil ny kan du vänta med att helförsäkra den tills din vagnskadegaranti har gått ut. Vagnskadegarantin gäller vanligtvis i tre år från det första registreringsdatumet för svensksålda personbilar. Du kan kontrollera vagnskadegarantins giltighetstid, garantivillkor och självrisk i bilens vagnskadegarantibevis.

Vad påverkar priset på bilförsäkringen ?

Det är många olika faktorer som påverkar priset på din bilförsäkring. Det är bland annat bilens egenskaper såsom bilmärke och modell, tillverkningsår och tekniska data. Men också bostadsort, ålder och hur länge du haft körkort har betydelse. Du kan själv påverka priset på din försäkring utifrån hur långt du kör med din bil, vilken försäkringsomfattning du väljer och i förekommande fall vilken självrisknivå du väljer.

Läs mer om hur priset på bilförsäkring sätts

Vad är delkasko?

Delkasko är benämningen på en grupp försäkringsformer som ger skydd för exempelvis brand-, stöld- och glasskador på fordon.

Vad är det för skillnad mellan hel- och halvförsäkring?

En halvförsäkring innehåller trafik-, stöld-, brand-, glas-, maskin-, räddnings- och rättsskyddsförsäkring. En helförsäkring innehåller dessutom en vagnskadeförsäkring som täcker skador på din bil även om du själv råkar skada den.

Är din bil ny kan du vänta med att helförsäkra den tills din vagnskadegaranti har gått ut. Vagnskadegarantin gäller vanligtvis i tre år från det första registreringsdatumet för svensksålda personbilar. Du kan kontrollera vagnskadegarantins giltighetstid, garantivillkor och självrisk i bilens vagnskadegarantibevis.

Vad är det för skillnad mellan trafik- och halvförsäkring?

En trafikförsäkring är obligatorisk enligt lag för de flesta fordon som är registrerade hos Transportstyrelsen och som inte är avställda. Trafikförsäkringen betalar ersättning vid personskador på förare, passagerare och utomstående. Den betalar även ersättning för skador som orsakas på annans egendom.

En halvförsäkring innehåller utöver det som ingår i trafikförsäkringen även stöld-, brand-, glas-, räddnings- och rättskyddsförsäkring. För bilar som är yngre än 8 år och som inte körts längre än 12 000 mil gäller den även för maskinskada.

Vad är en maskinskadeförsäkring?

En maskinskadeförsäkring ingår i vår halvförsäkring och helförsäkring. Försäkringen kan ge ersättning för skador på motor, kraftöverföring och elektronik som inte är orsakade av normalt slitage.

Vad är en märkesförsäkring?

Märkesförsäkringar är bilförsäkringar som är framtagna för särskilda bilmärken, till exempel Seat och KIA. De försäkringarna kan ha bättre villkor för just din bil men det finns också en risk att du betalar för mer än vad du behöver. Hos oss skräddarsyr du din försäkring så den passar just dig och din plånbok.

Vad är en tillfällig bilförsäkring?

En tillfällig bilförsäkring, eller korttidsförsäkring som det också kallas, är egentligen en trafikförsäkring för tillfällig registrering. Den kan du köpa om du importerar en bil till Sverige och ska ansöka om tillfällig registrering. Kontakta oss om du vill köpa en försäkring för en bil som du ska importera till Sverige så hjälper vi dig.

Vad är en vagnskadeförsäkring?

En vagnskadeförsäkring täcker skador som du själv råkar orsaka på din egen bil eller om du råkat ut för exempelvis en viltolycka. Vagnskadeförsäkring ingår i vår helförsäkring.

Vad är grönt kort och varför behöver jag det?

Grönt kort är ett internationellt bevis på att ditt motorfordon har en gällande trafikförsäkring. I vissa länder behöver du ha kortet med dig för att ha rätt till ersättning om du drabbats av en skada som orsakats av ett utländskt fordon. Läs mer och ansök här.

Vem ska stå på bilförsäkringen?

Du som äger och är huvudsaklig brukare till bilen ska också vara den som tecknar försäkring för bilen. Om din make, maka, registrerade partner eller sambo är huvudsaklig brukare, och ni är folkbokförda och bosatta på samma adress, gäller försäkringen på samma sätt som om du vore huvudsaklig brukare.

Är bilen försäkrad?

För att se uppgifter om ditt fordon kan du logga in på Transportstyrelsens e-tjänst för dig som fordonsägare. Du loggar enkelt in med hjälp av e-legitimation, t.ex. mobilt bank-id, eller med hjälp av registreringsbeviset och behörighetskod. Där ser du vilket försäkringsbolag som bilen är försäkrad i och från vilket datum försäkringen gäller. Kontrollera alltid ditt senaste försäkringsbrev för att se vilken försäkring du har på bilen.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.